Mehrdad Aslani

Mehrdad studeerde klinische psychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is sinds 11 jaar werkzaam als psycholoog bij Jellinek Verslavingszorg. Gedurende deze jaren heeft hij ruime ervaring opgedaan met het fenomeen verslaving en alles wat daarbij komt kijken. Hij heeft gewerkt met klanten vanuit verschillende culturele achtergronden en waarbij naast verslavingsproblematiek sprake kon zijn van angst en stemmingsklachten, trauma of persoonlijkheidsproblematiek. Hij kent een stevige basis in de Cognitieve Gedragstherapie voor verschillende middelen en gedragsverslavingen. Zijn brede interesse in de mens heeft hem altijd geprikkeld gehouden om aanvullende opleidingen en cursussen te doen waardoor hij een gevarieerd scala aan interventies kan inzetten, afgestemd op de persoon die tegenover hem zit. Hij heeft oog voor de kracht van ieder mens, in plaats van enkel in de klacht. 

Werken in een grote verslavingsinstelling heeft hem laten zien dat het hoogdrempelig kan voelen om een afspraak te maken, daarom creëert Mehrdad een laagdrempelige, veilige en persoonlijke aanpak, om een mogelijkheid te bieden voor hen die discreet en doelgericht aan hun verslaving willen werken. Hij vindt het belangrijk dat ieder mens zich gehoord en gezien voelt.  

Mehrdad is een bevlogen therapeut die zich het meeste thuis voelt bij een klantgerichte benadering waarbij empathie, flexibiliteit en samenwerking belangrijke waarden zijn. Hij staat dus naast je gedurende dit traject van gedragsverandering.